2014. november 26., szerda

Adventi készülődés szülőkkel (2013)


Farkas Antal utcai "Kincskereső" Óvoda

Az óvodánk néphagyományőrző óvoda Szentesen.

"Az 1873-ban, ill., 1884-ben egyházi iskolának épült épületekben óvodaként 1953, ill. 1960 óta működik az intézményegység. Az óvoda két épülete egymással szemben helyezkedik el a Kiséri városrészben. Az Árpád utcai épület 2010-ben került teljes felújításra. Az épületek környezete szép, tágas, a mozgásos játékokra és tevékenységekre nagyszerűen alkalmas.
A néphagyományőrző helyi nevelési program biztosítja a gyermekek egyénre szabott nevelését a magyar népi kultúra örök értékeinek átörökítésével, különleges tevékenység- és eszközrendszerének köszönhetően. Az óvoda alapítványa a szülők aktív részvételével évek óta sikeresen segíti a színvonalas szakmai munkát korszerű játékeszközök beszerzésével."
Forrás

A héten két napon is szerveztünk programot "adventi készülődés" címmel. Délután 2 órától este 6 óráig az óvodás gyerekek szülei, testvérei az óvónőkkel, dajka nénikkel együtt különböző szép adventi, karácsonyi díszeket készíthettek.
Aki tudott hozott magával néhány dekorációt, szalagot, gyertyát, tobozt, magvakat, lehetett varrni karácsonyfa díszeket, készíteni tésztafigurákat ragasztópisztoly segítségével.
Rengeteg gyönyörű dísz készült, melyeket megörökítettem.