2018. május 15., kedd

Ajándék ballagásra az óvó néniknek és a dajka néniknek

 Forrás: picmia.com
Milyen lenne a megfelelő ajándék? Év vége felé a csoportba járó gyerekek szülei összefognak és egy közös ajándékkal köszönik meg az óvó néniknek és dajka néniknek a munkáját, az óvodás éveket. Még az udvaros (karbantartó) bácsit is megemlíteném, mert bár neki más a feladat köre, de mégis azért ő is közöttünk, velünk dolgozik és a gyerekekkel ő is jó kapcsolatban van. (nem biztos, hogy mindenhol így van, de remélem több helyen igen).
Még nem hagyhatjuk ki a fejlesztő pedagógusokat sem. Pszichológus, logopédus, gyógytornász, különböző sportoktatók, akik egész évben szintén foglalkoznak a gyermekekkel. Őket is megajándékozzák egy kis aprósággal.

Na de most maradjunk az óvó néniknél és a dajka néniknél.
Láttam már olyat, hogy ékszert vettek, utalványokat, dísztárgyakat. Szerintem érdemesebb kicsit kreatívnak lenni, mindenképp emlékezetes ajándékban kellene gondolkodni. Kicsit gyermekmunka is lehetne benne.
Nekem pl. tetszik, ha pl. taplót készítenek, nevekkel, jelekkel, fotókkal. Kisebb tablóra gondolok, amelyet hazavihet az óvónéni és otthon kiteheti a falra. Nálunk van olyan tabló is, amely már évek óta díszíti a folyosó falát. A gyermekek rajzolgattak rá, ill. a fotóik mellé apró rajzokat készítettek. Az sem baj, ha nem közvetlenül rá a taplóra rajzolnak, hanem külön lapra, mjd kivágják, ráragasztják. Nem a tökéletesség a lényeg.
1. A bejegyzés kezdő fotója is jó ötlet lehet. Mivel internetes fotó, ezért angolul van, így készülhet ilyen ajándék az angol tanárnéninek.
Az óvó néniknek is megfelelő, mint kis tabló, szélén díszítve.

2. Most hogy böngésztem nagyon tetszettek ezek a tálak. Ujjlenyomatos... lehet ez nem olyan megnyerő, de nevekkel, óvodai jelekkel szintén szép, ötletes ajándék. (óvodai jeleket a gyerekek rajzolnák, így lenne benne gyermekmunka is)

3. Csoportkép saját készítésű keretben, esetleg oklevél az óvó néniknek és dajka néniknek. Ami még eszembe jutott.
4. Ötletes papirusz, benne vers, idézet. Persze ezek mellé virágcsokor.